Πώληση Συντηρηση Αναγομωση
Πυροσβέστηρων με Παράδοση στο χώρο σας
Μελέτη Σχεδίαση Εγκατάσταση
Πυρανίχνευσης & Πυρασφάλειας

Πυροσβεστήρας είναι η συσκευή πρώτης βοήθειας για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς, η οποία εκτοξεύει το υλικό κατάσβεσης με αποθηκευμένη ή παραγόμενη πίεση όταν αυτή τεθεί σε λειτουργία. Το περιεχόμενο στον πυροσβεστήρα είναι το πυροσβεστικό υλικό το οποίο προκαλεί την κατάσβεση της φωτιάς. Το υλικό κατάσβεσης , αναγόμωσης μπορεί να ειναι σκόνη , Διοξειδιο Άνθρακα CO2 ή Αφρού.

Η αναγόμωση του πυροσβεστήρα είναι το βάρος ή ο όγκος του πυροσβεστικού υλικού που περιέχεται στον πυροσβεστήρα (σε lt για υγρά) και ανάλογα την ανάγκη σας που θέλετε να καλύψετε σας προτείνουμε το υλικό και μέγεθος του πυροσβεστήρα.

Η τοποθέτηση των πυροσβεστήρων εφαρμοζεται με εγκατασταση σε τοιχους ή στο Δαπεδο, Επισης υπάρχουν και οι πυροσβεστικές φωλιές όπου μπορουν να αποθηκευεσουν διαφορα εργαλεία κατασβεσης . Στα σημεία που υπάρχει πυροσβέστηρας ειναι σωστό να υπαρχουν και οι κατάλληλες σημάνσεις ωστε να βοηθανε στην αμεση χρηση σε πιθανη ανάπτυξη πυρκαγιάς.

 

 

Πυροσβεστήρας σκόνης

Είναι η λύση για την καταπολέμηση πυρκαγιών κατηγορίας A-Β-C-Ε .Η Ξηρή Σκόνη ,ως κατασβεστικό υλικό έχει ευρύτατη εφαρμογή που χρησιμοποιείται μέσω των αυτόματων-φορητών και τροχήλατων πυροσβεστήρων.

Η Ξηρή Σκόνη είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού και έχει σχεδόν άριστα κατασβεστικά αποτελέσματα σε Πυρκαγιές στερεών, υγρών, αερίων καυσίμων.Διακρίνονται σε Φορητούς , Τροχήλατους & Οροφής

 

 

Πυροσβεστήρας CO2

Είναι πυροσβεστήρες που διαθέτουν το φυσικό κατασβεστικό υλικό του διοξειδίου του άνθρακα, είναι το ιδανικό εργαλείο για την καταπολέμηση αρχικών πυρκαγιών της κατηγορίας πυρκαγιάς Β και C και E.

Η ικανότητα κατάσβεσης βασίζεται στην ικανότητα κατάπνιξης. Το διοξείδιο του άνθρακα κατασβήνει τη φωτιά εντελώς χωρίς να αφήνει υπολείμματα και δεν είναι ηλεκτρικά.

Είναι ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους όπου μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς δεν θα χρειαστεί ο χώρος να μπει σε διαδικασίας Γενικής Καθαριότητας. Διακρίνονται σε φορητούς,Τροχήλατους & Οροφής .

Βάσει των Κανονισμών Πυροπροστασίας η πυροσβεστήρες Διοξειδίου του Άνθρακα πρέπει να περνάνε απο έλεγχο κάθε χρόνο και σε υδραυλική δοκιμή κάθε 10 χρόνια και να βεβαιώνεται η ορθή λειτουργία του. 

 

 

Πυροσβεστήρας Αφρού-Νερού

Κατάλληλοι για πυρκαγιές κατηγορίας Α , Β δεν αφήνουν κατάλοιπα μετά την χρήση τους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικές συσκευές .Διακρίνονται σε φορητούς & τροχήλατους.

Βάσει των Κανονισμών Πυροπροστασίας η πυροσβεστήρες αφρού πρέπει να συντηρούνται κάθε χρόνο και αναγόμωση κάθε 5 χρόνια.

 

Πυροσβεστικές Φωλιές

Απαιτούνται βάσει της νομοθεσίας στις περισσότερες εγκαταστάσεις ,είτε αυτές είναι σε καταστήματα , επιχειρήσεις , εργοστάσια , αποθήκες γκαράζ , εμπορικά κέντρα κλπ.

Διακρίνονται σε αυτές που συνδέονται με το Δίκτυο της πόλης (Μικρές) και σε αυτές που συνδέονται με το δίκτυο πυρόσβεσης (Μεγάλες).Διαθέσιμες σε κόκκινο χρώμα και ανοξείδωτο και είναι εξοπλισμένες με μάνικες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Σταθμός Εργαλείων.